

در روایات متعددى از پیامبر صلى الله علیه و آله و ائمه علیهم السلام از خواص باقلا چنین آمده است: ساق پاها را زیاد مىکند، مقوى مغز است، معده را پاک مىگرداند، به وجود آورنده خون تازه است، درد را از بین مىبرد و صورت را زیبا مىکند.
باقلا را به اسم علمىFaba vulgaris وViciafaba نوشتهاند.
خام آن سمى مىباشد و مصلحش پخته شدن است. نفخآور است و مصلحش فلفل و میخک است.
باقلا از حبوباتى است که هم به صورت تازه و هم به صورت خشک شده مصرف مىشود. باقلا داراى ویتامینهاى:A ,B ,C و همچنین املاح مختلف از جمله آهن، کلسیم و فسفر مىباشد. این دانه سرشار از مواد پروتئینى مىباشد و بدین ترتیب مىتواند تا اندازهاى از سوء تغذیه، بخصوص هنگام عدم مصرف پروتئینهاى حیوانى، جلوگیرى کند. از این دانه گرانبها، اطباء سنتى و جدید در درمان بیماریها سود جسته و مىجویند.
از جمله پزشک گرانمایه دکتر «لکرک» در اوایل قرن حاضر با تجربیات خود، ارزش پوسته سبز روى باقلا (پیله باقلا) را در درمان عفونتهاى کلیوى و وجود آلبومین در ادرار نشان داد.
متاسفانه در بیمارى فاویسم، باقلا در معرض اتهام قرار گرفته است و مردم کوچه و
بازار این بیمارى را منسوب به باقلا مىدانند، در صورتى که بیمارى فاویسم یک بیمارى ارثى و ژنتیک مىباشد و به علت اختلال در ژن و متعاقب آن، کاهش میزان یک آنزیم به وجود مىآید. این افراد ممکن است هنگام مصرف مواد اکسید کننده از جمله آسپرین، سولفانامیدها، ویتامینC یا در اثر ابتلاء به بعضى بیماریهاى عفونى، نقص ارثى خود را ظاهر سازند.
بیمارى معمولا به صورت حاد و با کم خونى، تیره شدن رنگ ادرار و گاهى زردى تظاهر مىکند. این اشخاص لازم است براى جلوگیرى از بروز مجدد بیمارى از مصرف مواد ذکر شده خوددارى کنند. لازم به تذکر است: این بیمارى شایعترین بیمارى ارثى در دنیا مىباشد و معمولا نیز پسرها را مبتلا مىسازد.
روایت:
امام صادق علیه السلام فرمود:
«اکل الباقلا یمخ الساقین و یزید فى الدماغ و یولد الدم».
یعنى: خوردن باقلا مغز استخوان هر دو ساق پاها را زیاد مىکند، بر دماغ مىافزاید و خون تولید مىنماید.
امام صادق علیه السلام فرمود:
«کلوا الباقلاء بقشره یدبغ المعدة».
یعنى: باقلا را با پوستش بخورید که معده را دباغى مىنماید.
انس از پیغمبر خاتم صلى الله علیه و آله نقل مىکند که آن حضرت فرمود: غذاى حضرت عیسى باقلا بود تا وقتى که به آسمان رفت و چیزى نخورد که آتش آن را تغییر دهد.
امام فرمود:
«من اکل فولة بقشرها اخرج الله عز و جل من الداء مثلیها».
«هر کس باقلا را با پوست بخورد خداوند دو برابر آن درد را از بدن او بیرون مىآورد». فولة در لغت به معنى باقلا و در المنجد نوشته نوعى از باقلا است.
امام صادق علیه السلام فرمود:
«الباقلا یذهب الداء و لا داء فیه».
دائرة المعارف بزرگ طب اسلامى، ج1، ص:
نظرات
ارسال نظر
What do you do when your Achilles tendon hurts?
We stumbled over here coming from a different website and thought I may as well check things out.
I like what I see so now i'm following you. Look forward to going over your web page again.